torsdag 1 december 2011

Tråkig mörk vinter
Usch vad tråkigt det är ute nu. Fick lite snö i helgen och det blev så vitt och fint ute men nu är den borta igen. Nu ligger det bara ett tunt istäcke överallt som gör att dom två oskodda hästar jag har får trippa fram i hagen för att inte halka runt som Bambi.

Händer inte så mycket i mitt hästliv just nu. Cornell rider jag själv nu nästa jämt, ibland är han snäll och ibland,,, mindre snäll. Ena dagen kan ha vara som en liten ängel och snällt trava runt på tygel och och göra som jag säger. Pigg och framåt så några galopp steg har vi också fått till. Nästa dag kan han vara helt omöjlig och försöka få av mig hela tiden. Det positiva är dock att jag har börjat lära mig hur han gör och känner när det är dags så att jag hinner stoppa honom innan bockningarna blir för allvarliga. Han tar också mina tillrättavisningar bra och det blir inte värre utan säger jag åt honom så ger han sig,, i alla fall för en liten stund. Men han är charmig,, go och snäll också, men han känns som en ponny att sitta på liten och lite "trippig", måtte han växa på sig lite.

Zara
sköter sig så bra, hon är som alltid ambitiös och framåt. Hon riktigt frustar vid varje travsteg för hon vill så mycket. Fortsätter att träna slutor i skritt och det går framåt, några steg till för varje vecka. Biter fast i bettet gör hon fortfarande till och från. Ena dagen, helt fantastisk i munnen för att nästa dag vara hemsk, speciellt när hon har stått nån dag. Hon pillar med bettet och lyckas få det mellan tänderna och där biter hon tag, när jag känner det så måste jag snabbt rycka till lite så att hon släpper. Nåt hon kommit på bara att hon kan göra som är svårt att bli av med helt,, men det ska nog gå. Tvättade hennes ben i går och nu är det inte ett spår kvar av hennes rasp, förutom en liten, liten krusa på vänster framknä. Men vänster fram, som var värst har betydligt mer hår än det högra som var helt friskt. Konstigt tycker jag med det måste väl ha nåt att göra med all lindning, salva och tvätt,,,, eller nåt.

Inga kommentarer: