söndag 6 juni 2010

Hingstsläpp igen..

I dag släppte vi ut resten av Upplings hingstar med dom andra. Dessa var nu Sune 2 år, Love 1 år och Poseidion 3 år. Först släppte vi 1 och 2-åringen och det gick jätte bra, dom sprang runt lite och jagade varandra men sedan blev det lugnt. Sedan hämtade vi Poseidion och det gick ganska bra det med. Stod och tittade på dom ganska länge men efter ca 30 min så åkte vi därifrån.

Efter ett par timmar ringde min telefon och det var Mari som ringde och sa att hingstarna var på rymmen!! Kastade mig i bilen och såg det ena efter det andra hemska senarie dyka upp i mitt huvud. Plockade upp Lars på vägen och drog i väg mot betet. När vi kom fram så visade det sig att det bara var Noa och Cornell som var ute och Ann hade fångat dom en bit uppe i skogen. Cornell hade fått en reva av tråden på bringan men annars såg vi inga skador, dock var de sjö blöta i svett.

Paret som bor där vi har betet, berättade att Poseidion hade jagat Noa och Cornell mer och mer hela tiden. Till slut hade de blivit uppträngda i ett hörn och sprungit igenom, tråden gick av och två stolpar. När vi stod med hästarna utanför så kom Poseidion emot dom igen och de blev så rädda att vi var tvungen att flytta oss därifrån. Insåg att det inte skulle funka att ha dom ihop så Mari hämtade transporten och så flyttade vi Poseidion därifrån.

Nu har vi släppt ihop 1-och 2-åringarna igen och det går ganska bra. Noa och Cornell är jätte rädda för Sune och Love och försöker springa ifrån dom hela tiden, trots att dom bara vill hälsa. Har varit dit fler gånger under eftermiddagen och kollat till dom och jag tror att det kommer att funka. Men än så länge så håller sig Noa och Cornell så långt ifrån dom andra som dom bara kan.

Inga kommentarer: