torsdag 10 juni 2010

Semesterbild

Här är en häst som har sommarlov. Zara och Nelly har det väldigt skönt ute på betet, ser det ut som. Jag går dit varje dag och kollar så de har myggmedel på sig så att det räcker, smörjer in rosa mulen med solskydd och kollar att flughuvan sitter som den ska. Dom är jätte sociala och vill att man ska klia och klappa. Ofta ligger dom helt utslagna i gräset och sover,,, ser så härligt ut.

Hos hingstarna börjar det också funka riktigt bra nu. Dom går helt bredvid varandra nu så Cornell och Noa är inte rädda längre. Dock är Cornell lite spakare och mer reserverad än han var förut. Han har ju varit ganska "kaxig" så det är lite bra att han kommit ned på jorden men jag vill ändå ha honom lite mer framåt. Tror och hoppas att det kommer att bli bättre för var dag nu. Revan som han fick på bogen har läkt ihop så det bara är en skorpa nu.

Calista är den enda som det är lite synd om. Hon får inte gå på bete utan går bara i sin vanliga vinterhage. Tycker egentligen att hästbete är lika viktigt för en häst som sommarlov för ett barn men jag har inget val. Calista blir supertjock på ett par dagar så ska jag kunna tävla något i sommar och i höst så går det helt enkelt inte. River lite gräs till henne då och då för att hon ska få känna av lite av sommaren. Annars tränar vi ganska mycket nu, Gunilla träning på tisdagar. Mycket piruett och serier. Serierna börjar gå riktigt bra kör mest 4or och 5or. Har fått tips om en väldigt bra uteritt väg som jag har testat en gång. Kunde galoppera en väldigt lång sträcka på bara fin sand, helt underbart. Lätt Calista sträcka ut allt vad hon förmådde!



1 kommentar:

Irene sa...

Låter härligt!