onsdag 29 december 2010

Jul i fjällen


I år firade vi julen i fjällen. Bokande en stuga i Storhogna med hela familjen, utom Robin som var tvungen att stanna kvar i Oslo och jobba. Fin stuga men bastu och braskamin och bara 15 min promenad till hotellet. Fullkomligt älskar hotellet där,, de har en helt underbara vinterträdgård där man kan sitta och dricka vin bland lummiga träd och lyssna på vattnet som forsar i bäcken. Hade även bokat i julaftons middagen där,, super gott julbord!
Men nu är vi hemma igen och åter dags att ta itu med hästarna. Calista har fått vila drygt en vecka och Zara har vilat hela dec. Har ridit Calista två dagar nu, första dagen red vi bara lite lugnt inne, böjde och sträckte ut lite stelnade muskler. I går red vi ut, bara -8 grader och fint underlag överallt, men mycket snö!! Har skottat stigen mot ridhuset föra att slippa vägen och på vissa ställen nådde snön över bröstet på mig!! Träningsverk nu,, kan jag lova!! Långtravade ute i raskt tempo, lite stel häst men bättre än första dan.
Zara skulle också sättas igång i går, bestämde att ta transporten upp då hon stått så länge. Hade problem med att få igen luckan på transporten då listen nedtill hade frusit och böjt sig uppåt, men det gick till slut. Skrittade och travade lite runt och gjorde lite halter här och där, gick strålande. Zara var lugn och snäll märktet knappt att hon vilat länge, gjorde några små antydningar till bock men det var så lite,,, var jätte nöjd med passet. Ska öka hennes tränigsdos nu när hon är 4 år!! Tiden går så fort!! När vi skulle hem igen så var det helt omöjligt att få igen luckan på transporten. Släppte ned den fem, sex gger och försökte sopa bort snö och ev is från kanterna och kunde inte hitta något som tog i men luckan var hela tiden ca 20 cm från att kunna stängas. Fick till slut ge upp,,, det finns en fjäder som gör att luckan håller sig uppe så då gjorde jag nåt man inte borde,,, Jag tog longerlinan och knöt fast det i låset på utsidan, drog det in i transporten och knöt fast det i bommen. Körde på 1:an växel hem sakta, tur det bara är en resa på 3 min och att Zara är super snäll att köra. Nu har vi i alla fall lånat garage och kört in transporten för tining, och fix av gummilisten som ska göra att det inte hamnar skräp i gångjärnen. Ska dit i kväll och laga det så jag slipper detta krångel igen!!

2 kommentarer:

Irene sa...

mysigt med vinterträdgård!

Inger sa...

Jätte mysigt och rofyllt!