tisdag 25 januari 2011

Stackars Zara!!


Det här är en fruktansvärt dålig bild på Martin, tandläkare som undersöker Zaras mun. Jobbigt bara att hålla i hästen samtidigt som man knäpper kort.
Zara hade, som sagt problem att tugga sin mat så i dag var vi in till kliniken med henne. Martin kollade och sa att hon hade två mjölktänder som satt lite på tvären och måste dras bort. Sedan tror jag att hon har en sticka i tungan,, sa han. När han lät mig titta och han lyste med ficklampan i hennes mun så förstod jag direkt vad det var,,, en kanyl! Veterinären var ju hos mig i tisdags och vaccinerade hästarna och detta gjordes i hagen. När hon stack kanylen i Zaras hals så blev hon rädd och slängde sig bakåt. Då gick de in med henne i stallet men när dom kom in så hade kanylen försvunnit. En tjej som var med, hade sett att kanylen satt kvar när hon gick ur hagen. Letade ute men hittade inget så Göran tog traktorn och drog av med skopan så det inte skulle ligga någon nål där vi går. Troligen hade den dock lossnat i hagen och sedan har Zara fått den i munnen. Veterinären hade aldrig varit med om något liknande förut. De gav i alla fall Zara lugnande och drog ur nålen. Den satt helt in i tungan och stack bara ut med ca 1cm.
Stackars häst,, inte undra på att hon har haft problem att äta. Tur ändå att den satt i tungan,,, tänk om hon hade svalt den eller åkt in nånstans så den ej hade synts,,,,, hemska tanke!!! Kommer efter detta alltid att vaccinera hästen fastsatt på gången.

6 kommentarer:

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Fy så otäckt!!!Verkligen "tur" att den hade fastnat i tungan som du säger.....kunde ju gått riktigt illa annars.

Irene sa...

Oj oj, som det kan bli. Låter som max otur! Tur ni fick se det!

charlotta sa...

Oj, oj.
Jag har aldrig hört om något liknande. Stackars häst. Du är en bra hästägare som tog det på allvar och tog henne till klinik ganska så omgående.

Inger sa...

MM: Ja verkligen tur i oturen! Vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt annars.

Irene: Nålen satt långt bak på sidan av tungan så den var inte helt lätt att upptäcka,, men jag har en bra tandläkare.

Charlotta: Veterinären hade heller aldrig hört något liknande. Han klistrade upp nålen på ett papper och satt upp på väggen på kliniken. Borde åkt till vet tidigare men det är ju typiskt att sånnt här alltid ska hända till en helg!

Anna sa...

huga va otäckt. Tur att att du agerade i tid och att det upptäcktes någorlunda snabbt.

Lina sa...

Men gud, vilken tur endå att den fastnade i tungan! Rös till ;)