onsdag 3 augusti 2011

Nya pjuckor på Zara

I dag har Åke varit hit och slagit på nya skor på Zara och verkat Cornell och Calista så nu har dom fina fötter igen. Åke såg att Zara hade trampat in tåkappan i hoven, men den satt inte kvar, antagligen var det därför som hon var så halt efter "hingstjaget". Dom brukar bli rejält halta efter det, sa han. Hoppas att han har rätt så det inte var nån sen eller ledskada.

Kul att få hem Cornell också en liten stund, passade på att borsta honom, göra ren ett sår han fått på benet, reda ut man och smörja in honom med myggmedel och solskydd på nosen. Även i år är han full i kåda eftersom dom envisas med att klia sig på granarna som de har på betet. Börjar se fram emot att sätta igång med inridningen av honom.

Ridingen med Zara går bättre och bättre. Olaterna med att bita fast i bettet och frysa fast har nästan helt försvunnit, känner nu bara av det i övergångarna. Så detta är vad vi tränar på mest nu, övergångar, skritt/trav, trav/galopp, skritt/halt och omvänt Löshoppade i söndags igen, gjorde precis som förra gången och hoppade nu ca 6 språng där det näst sista låg på 110cm. Som avslutning skulle hon få hoppa ett litet skutt på ca 50 cm och då rev hon,,,, fick ta avslutningshindret en gång till och då gick det bra.

Inga kommentarer: