måndag 15 november 2010

Vinterland

Ja som ni ser så är de nu vinter i Baggböle. Zara har fått nytt vintertäcke,,, knallrött, inte världens finaste färg men hon syns i alla fall bra,,:)
Helgen har varit full med göra saker, som vanligt! Hämtat en megastor halmbal på 600 kg och halmat upp i hingstarnas lösdrift, kört rundbalar med hö till hingstarna och städat stallet. Lite ridning har jag också hunnit med. Calista har fått gå ute i lite snö och jobbats lösgörande. Zara fick gå i mörkret upp till ridhuset och jobbat med de vanliga övningarna. Det var töväder ute så det rasade snö från ridhustaket,,, inte kul! Zara blev jätte rädd och det var nästan omöjligt att få henne att slappna av sedan, men hem gick det bra att rida.
Löshoppat unghästarna har vi också gjort i helgen. Det här gången hade slanten trillat ned för Cornell och han hoppade väldigt bra. Han stannade på långsidan, fattade galopp när han skulle och hoppade alla hinder fint utan att stanna eller riva, var jätte nöjd! Tog in honom i stallet efter hoppningen och hade lite pyssel. Borstade, kratsade hovar och satt på träns. Gick inte bra alls,,, han var som en gangster!! Sparkade mot mig, trängde in mig i väggen, reste sig och var allmänt otrevlig. Det är ju ett tag sedan jag tog in honom pga att de bara varit två hingstar ute och Sune vill inte bli lämnad ensam,, och detta visade sig resultatet av nu. Var helt slut innan jag lyckades visa vem som bestämde och han började uppföra sig igen. Avslutade med att skritta runt med honom inne i ridhuset en stund och då skötte han sig bra, hade förstås kedja under hakan på honom.

2 kommentarer:

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Unghästar kan va riktiga gangstrar speciellt hingstarna,bra att du fick visat vem som bestämmer!Rött täcke är inte helt fel färg,kan vara ganska snyggt och som du säger så syns det också:)

Inger sa...

Jo dom är inte goa att tas med hingstarna ibland, kanstrering därför planerad till mars..:)Håller med, rött täcke är helt ok (bra pris var det också) snart är det smutsigt så då blir det grågeggigt i färgen som alla andra täcken:))