torsdag 2 september 2010

Ny månad!

Den här gången blir det en liten hundfilm, som omväxling. Peggy har hittat en halvdöd mus som katten tagit hem. Peggy älskar små djur och hon försöker peta på den för att den ska röra sig.
Ny månad innebär nya mål, Calistas mål blir att bara ta det lugnt och vila för att vara med på mina noter igen. Ska denna månad lägga lite mer tid på Zara i stället. Målet är att vi ska kunna rida ut själva och börja galoppera så att vi är tillbaka där vi slutade i våras.
Började med målen redan i dag och red ut med Zara ut i skogen på en skrittrunda som tog ca 25 minuter. Åke har varit här och skott Zara i dag så nu är hon inte så öm i fötterna längre. Ritten gick väldigt bra, hon skrittade på fint trots stubbar och sten. Valde en runda där vi varken träffar folk, bilar eller andra djur så det kändes lugnt.
I går var vi och hämtade Cornell på betet för han skulle också få träffa hovis och få sina fötter fixade. Chrille följde med för att hjälpa mig att lasta,,, och hjälp behövdes verkligen. Vi fick ta lina och till slut stod han med alla fyra hovarna på samma plats, mitt under sig, men in gick han inte.... Till slut kom Ove, som äger betet och hjälpte till att puttarumpan och då fick vi till slut in honom. Verkningen gick i alla fall riktigt bra. Hade tänkt ha honom hemma nu men då det är så geggigt i hagarna här och betet fullt med nytt fint gräs så körde jag tillbaka honom i dag. Fortsätter det fina vädret så får de nog gå kvar där september ut.

2 kommentarer:

Irene sa...

Tur att ni fick in honom till slut!

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Envisa kan dom då va unghästarna:)