tisdag 22 december 2009

Dags att börja med julstäd


Sent ska den late vakna,,, igår satt jag igång och julstädade. Blev klar med gäst rummet, där Robin ska sova när han kommer hem i dag. Pierre kom hem i torsdags, så skönt att få ha dom hemma ett tag nu. Har fått upp alla ljus och tomtar och plockat undan. Nu är det bara golven kvar som jag ska fixa i kväll.
Naturligtvis hann jag med hästarna en sväng också, prio ett!! Red Calista, med träns. Red lite gymnastik ridning med henne i mycket låg form. Hon fick ett riktigt sur anfall efter första skrittpausen och slog med svansen och hade öronen slickade bakåt. Har ingen aning om varför men efter en stund så gick det över. Bara fortsatte rida som vanligt men gjorde bara enkla övningar. Misstänker att hon är brunstig. Tänker testa att ge henne av Upplings "Gladiator plus" för att se om det blir bättre.
Cornell har nu fått sin första spruta, gick jätte bra, han märkte nog inte ens att han blev vaccinerad.
Longerade också Zara igen i går. Nu var hon lite lugnare, skritt och trav gick mycket bra men i galoppen blev det rejs igen. Fick styra mot väggen nu med. Gjorde som förra gången att jag skrittade med henne runt en stund och sedan longerade igen. Hon blir så fort svettig då man är inomhus och hon kutar som hon gör. Ska fortsätta nu varje dag och aktivera henne på ett eller annat sätt så kanske hon är i forma att rida efter nyår.

Inga kommentarer: