måndag 28 december 2009

Julen över


Så här ser det ut hos oss en vanlig julhelg... TV, choklad, dricka, knäck och ändå mer choklad... Har haft en väligt skön helg. Pojkarna har varit hemma några dagar, så kul att få umgås lite med dom. Men nu har dom åkt och det blir vardag för några dagar. Fick för övrigt en skottkärra av Göran i julklapp, super bra då den jag har i stallet nu är gammal och väldigt dålig.

Calista har fått vila nästan hela helgen, har bara ridit ut en dag i snöovädret. Det har kommit massor med snö hos oss nu. På lördag kväll när Peggy skulle ut och kvälls kissa så var det så mycket snö att han hade försvunnit och hon klivit ut, hon fick helt enkelt kissa på altanen där det var lite mindre snö.

Zara står kvar uppe i ridhusstallet, har aktiverat henne varenda dag på ett eller annat sätt, eftersom hon har varit så pigg. Longerat några dagar och ibland bara skrittat runt i ridhuset och tränat "visning för hand" och bara vanlig hantering. Typ stanna, när jag stannar och vända när jag vänder. Löshoppade i går, gick sådär. Började kanon bra men när vi skulle ta sista spånget så kom hon helt fel och rev, så då var det bara att lägga ned bommarna på marken och börja om...
Cornell, den lilla gangstern, har sparkat Pia i helgen. Hon skulle gå igenom hagen och hämta Gitana, när hon precis hade vänt honom ryggen så tog han satts och rejsade förbi och kickade henne rakt på rumpan..... Ska bli skönt att få iväg honom till en annan hingst så han blir lite tuktad. Tills dess får vi ha med oss ett spö när vi går genom hagen. Som tur är, så är han jätte snäll vid in och utsläpp samt vid hantering inne.

Inga kommentarer: