tisdag 2 februari 2010

Klara bild


Ny månad, våren närmar sig!!! Fast det märks inte ute,,,:( Har mätt Calistas mage och den var nu 221 cm, en minskning med 5 cm från förra månaden. Nu ligger hon på sin normala foderstat som hon hade innan fölet, 8kg hö och 3kg kraftfoder. Det har hon varit fin på så nu gäller det bara att träna för att få hennes kropp fit. Målet denna månad är att börja träna serier igen och påbörja piruett träningen. Zaras mål är att kunna rida henne stadigt i trav, utan att hon slänger med huvudet. På henne måste jag minsk fodret en aning. Jag har varit lite dålig på att väga höet ett tag och då slinker det gärna med lite extra. Zara har därför blivit väldigt rund, hon är alldelses "hullig" till och med över ryggen. Det verkar som hon, precis som Calista är väldigt lättjödd. Dom blir tjocka så fort man inte väger och kontrollerar fodret till max.
I går var veterinären här och vaccinerade alla hästarna. Calista fick sin årliga influensaspruta, Cornell fick sin andra grundvaccination och Zara fick sin hästhosta. Fick göra om den pga att förra råkade gå över några dagar. Men nu är alla fullt vaccinerade.
Red inte i går pga att dom var ny vaccinerade utan var och hämtade foder, spån och betfor samt städade stallet då det blir en massa spill efter fodret. Efteråt var jag upp till ridhusstallet och pysslade med Cornell i stället. Borstade, lyfte hovar och släppte honom på lina i ridhuset. Himmel vad han rejsade!! Fick hålla linan med båda händerna för att orka hålla honom. Efteråt skrittade vi runt och tränade lite lydnad, halter och att följa mig hela tiden. Han är såå duktig!!

2 kommentarer:

Irene sa...

Längtar till sommaren när jag ser dina fina bilder!

Inger sa...

Ja visst längtar man,, behöver dessa bilder nu när vi har över 1 meter snö och 20 minusgrader