torsdag 1 april 2010

Ny månad!!

Åter vardag och man har hunnit smälta helgens händelser och gjort vissa reflekteringar, som att man aldrig ska köra bil och transport i underkylt regn. Apropå det så spöregnar det ute nu!!! Hästarna får nog gå in efter lunch i dag.

Målen för förra månaden var att galoppera på Zara,,, check! Kunna galoppera i sluta runt kortsidan på ridhuset med Calista,,, check, klarat det minst en gång per pass i ridhuset. Målet för April blir att Zara ska bli mer stadig, kunna rida 10 m volter och halterna måste börja funka. Calistas mål blir börja träna pirresnurrar, bli mer bärig och mer samling. Har inte mätt Calistas mage än men ska göra det i kväll, men visst börjar hon se rätt ok ut?
I tisdags var det Gunilla träning igen. Vi pratade om helgens tävlingar om hur det hade gått och hur vi ska träna vidare. Ska jag upp i Msv A så måste jag få mer bärighet,, så det tränade vi på hela passet. Gick ganska bra även om Calista protesterar ibland när hon tycker att jag kräver lite mycket. Får några stegringar och tvärnitar ibland men det är bara att backa lite, i övningen och göra om så brukar det gå bra. Får en riktigt bra känsla då Gunilla står och säger vad jag ska göra hela tiden. Gäller bara att komma ihåg den känslan så att jag vet vad jag ska sträva emot när jag är själv.
Red Zara också och för första gången så gjorde hon ett riktigt bockskutt, tack och lov satt jag kvar, svängde så att hon miste balansen lite och slutade. Hon var väldigt pigg hela passet men lugnade sig lite mot slutet. Gick annars bra att rida henne, nöter på med volter och halter. Galoppen gick bra men hon har lite svårare för att fatta höger galopp.
Har också haft ut Cornell på gången och skrubbat lite vinterpäls och himmel vad päls!! Stora högar på golvet men under allt hår så ser det ut som jag har en ganska grå häst, tack och lov!!

2 kommentarer:

Vickan sa...

Glad påsk påre kärring :D

Inger sa...

Tack det samma du!!:D